Dodano produkt do koszyka

Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

Książka

Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

Gertig Henryk, Przysławski Juliusz

Wydawca: PZWL

Cena: 179.00 brutto

Czas dostawy:
3 dni
Koszty dostawy:
  • Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
  • Kurier InPost 0.00 zł brutto
  • Paczkomaty InPost 0.00 zł brutto
Dostępność:
Opis produktu
Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom diet, stosowanym współcześnie, oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych akademii medycznych i innych uczelni, które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu, np. dietetycy, pielęgniarki, studenci uczelni rolniczych.

Autorzy
Gertig Henryk, Przysławski Juliusz
Język
polski
Wydawnictwo
PZWL
ISBN
9788320036039
Rok wydania
2022
Wydanie
1
Liczba stron
468
Oprawa
Miękka
Format
16.5x23.5cm
Ciężar
0.75 kg
Typ publikacji
Książka
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Kontakt

Księgarnia LIBRA S.C.
Jedności Narodowej 10
58-580 Szklarska Poręba
NIP: 6110103626

757172426 pon.-pt. 10-18
kontakt@pwlibra.pl